Viner

VÅRA VINER

 

Här är ett urval av våra viner som bl.a. kan beställas via Systembolagets privatimport.

För restaurangnäringar var vänlig kontakta oss direkt via mejl -  order@sincerewines.com

KAMMERN Grüner Veltliner - 2016

 

Druvorna till denna Grüner Veltliner är hämtade från yngre stockar enbart odlade på Hirsch’s Erste Lage-plotter. Det låga skördeuttaget ligger på 35-40 hL/hektar. Både jäsning och lagring sker på ståltank.

 

I näsan upplevs tydliga GV-attribut i form av ren, frisk grön frukt med dominans av päron tillsammans med citrus och diskreta inslag av tropisk frukt. Päron och citrus återkommer i smaken tillsammans med en lätt pepprighet. Minerala toner i kombination med distinkta syror och en liten ”krämighet” ger en ljuvlig balans med en väl godkänd längd.

 

Redan nu levererar vinet på en hög nivå, men lagring 2-3 år kommer ge mer mognadstoner som lyfter vinet ytterligare en nivå.

 

12,5% alkoholhalt. Totalsyra 6,4 g/l.

 

PRIS: Kontakta oss!

 

MAT: Utmärkt till lite kraftigare fiskrätter, men även rätter med huvudingredienser som fågel och fläskkött

ZÖBING Riesling - 2016

 

Även detta vin är hämtade från yngre stockar enbart odlade på Hirsch’s Erste Lage-plotter. Det låga skördeuttaget ligger på 35-40 hL/hektar. Både jäsning och lagring sker på ståltank.

 

Medelstor doft av gröna äpplen och lime/citrus med lätta Rieslingtoner i bakgrunden. I munnen mer dominans av citrus tillsammans med en mer nedtonad grön frukt. Vinet upplevs väldigt rent och stramt med högkvalitativa syror och betydande minerala inslag.

 

Underbart i nuläget och lagring några år kommer resultera i ett annorlunda, mera ”runt” vin med tydliga, mogna Rieslingkarakteristika.

 

12,5% alkoholhalt

 

PRIS: Kontakta oss!

 

MAT: Alla fisk- och skaldjurrätter, gärna till asiatisk stil med kryddig hetta.

JOHANNESHÖHE Blaufränkisch - 2017/15                                                               Rött

 

Druvmaterialet handskördas från 9 olika vingårdslägen, i princip alla med järn- och fossilrik jordmån. Naturlig jäsning på ståltank och därefter lagrade i 12 mån på 5000 l stora neutrala österrikiska ekfat.

 

Bred mörkröd frukt med dominans av mörka körsbär både nasalt och oralt tillsammans med elegant lätthet skapad av mineralitet och framträdande syror. Därtill finns inslag av pepprighet och örter, medan de lätta tanninerna som finns i bakgrunden bidrar till en bra balans.

 

Årgång 2015 erhöll 91 poäng av Falstaff. 

 

13% alkoholhalt. Totalsyra 5,6 g/l.

 

PRIS: Kontakta oss!

 

MAT: Väldigt andvändbart i köket, passar till det mesta tack vare sin ”juiciness” av frukt och syra.

Ried GAISBERG Grüner Veltliner - 2016

 

Ried Gaisberg är ett av Hirsch fyra Erste Lagen för Grüner Veltliner. Del av vinet är lagrat på gamla österrikiska ekfat i 6 månader, och resten på ståltank till en total lagringstid om cirka 10 månader. Vinmagasinet Falstaff gav en poäng på 94.

 

Ung, mer komplex doft än Kammern GV med större inslag av citrus än pärontoner, men även florala inslag. I nuläget är smaken ungdomligt stram med grön frukt och citrus samt mer framträdande kryddighet. Fräscha, höga syror med utmärkande mineralitet som förstärker vinets ”rena”, ungdomliga uttryck.

 

Stor lagringspotential.

 

13% alkoholhalt. Totalsyra 6.0 g/l

 

PRIS: Kontakta oss!

 

MAT: I sin nuvarande friska elegans bäst till fisk- och skaldjurrätter.

SEEBERG Pinot Blanc - 2017

 

I vingårdsläget Seeberg domineras jordmånen av marin kalksten och micaschist och här trivs de upp till 70 år gamla Pinot Blanc-stockarna utmärkt. Handskördade druvor med jäsning två dagar på skalen och därefter lagring tillsammans med sin jästfällning på ståltankar i 7 månader.

 

Söt citrus, mandarinzest, röda/gula äpplen i doft och smak tillsammans med en ren, mineralisk, syrafrisk oral fas och med ett djup som överraskar.

 

Prielers aromatiska och uttrycksfulla Pinot Blancviner är lovprisade av internationella vinskribenter som Stephen Brook, Jancis Robinson och Terry Theis.

 

Den aktuella årgången erhöll 92 poäng av Falstaff. 

 

13% alkoholhalt. Totalsyra 5,5 g/l. 

 

PRIS: Kontakta oss!

 

MAT: Bara din fantasi hindrar dig från vilken mat du vill servera till, men utmärkt till fiskrätter och det vegetariska köket.

ROSÉ vom Stein - 2018  (Blaufränkisch)                                                                        Rosé

 

Rosévin gjord av 100% organiskt odlad Blaufränkisch. Druvmaterialet handskördas från 3 olika vingårdslägen med jordar dominerade av kalksten. Vinrankorna har en genomsnittlig ålder på 25 år. Jäsning på ståltank och sedan lagrade på jästfällningen i 3 månader och flasktappad efter 5 månader.

 

Bredd ljusröd frukt med dominans av hallon, jordgubbar och röda vinbär både nasalt och oralt tillsammans med ett elegant djup skapat av mineralitet, lätta örttoner och framträdande syror.

 

13% alkoholhalt. Totalsyra 6,1g/l. Restsocker 1,2g/l,

 

PRIS: Kontakta oss!

 

MAT: Väldigt gott och läskande, passar till det mesta tack vare sin ”juiciness” av frukt och syra.

Opening HoursMonday - Friday: AppointmentFind Us

 

SincereWines AB

Bergfotsvägen 28, 305 91 Halmstad

Email: info@sincerewines.com

Telephone: +46 70 730 70 57

Quick Links

 

 

HemOm oss

ProducenterTerroir

Våra viner

 

Copyright © All Rights Reserved